Vikend je bil ponovno posvečen hrani. Maksimalno slastno!
Tokratna delavnica sredozemske kuhinje je bila združena s predstavitvijo malvazije. Trije vinarji iz treh obalnih občin so prišli predstavit svoja vina in jedilnik je bil temu primeren. Vodilo okusa hrane in vina je bilo “nežno”.
Vsak udeležec dobi predpasnik in recepte:
,
Sledi ogled sestavin:
Sledi sekljanje, miksanje, kuhanje in pečenje:
Priprava krožnikov in miz:
In končni izdelki:
Predjed 1: NEŽNA Ĺ KAMPOVA SOLATA V Ĺ PARGLJEVI OMAKI
Predjed 2: BRANCINOVA TERINA Z DIVJIM POROM IN HRUĹ KOVO MOSTARDO
Juha: ČEBULNA JUHA S PIRANSKIMI KLAPAVICAMI IN PARMEZANOM NA POPEČENEM KRUHKU
Glavna jed: BRANCINOVI ZVITKI IN KUS KUS S SREDOZEMSKIMI ZELIĹ ČIin POPEČENA RDEČA PESA V JOGURTOVI ZELIĹ ČNI OMAKI NA VITAMINSKI SOLATI Z DOMAČEGA VRTA IN TRAVNIKOV
Sladica: JOGURTOVA STRJENKA Z ŽELATINO IZ VRTNIC in SUHE FIGE POLNJENE Z MASKARPONEJEM
tole ti gre pa prekleto fajn od rok in aparata.
ÄŤestitkam 🙂
Puno hvala 🙂
sem Ĺľe laÄŤna…oz. ÄŤist slinasta….mljask
Ĺ e enkrat ÄŤestitke vsem udeleĹľencem delavnice in vsem vinarjem, za tako lepo in okusno pripravo jedi in pravo izbiro malvazij . Med enim od mnogih komentarjev na spajanje jedi in vina je bil tudi tak: “Maksimalno zadeto!”
Kolko ste pa spili?
Ivan Grozni, vina smo degustirali ob hrani……
Bom naslednjiÄŤ pofotkala še prazne steklenice po tovrstnem dogodku 😉
P.S. Tatjana, pri vas sem pozabila svojo diplomo 🙄
Alla, to ni fer, da takole razkazuješ vse tele slastne dobrote. Ponovno sem postal laÄŤen. Potem pa naj kdo reÄŤe, da je lahko shujšat 😛
Hvala ti za tvoje pohvale, saj sem vedno trdil, da se pri nas na obali dobi dobro hrano!
Na obali se dobi odliÄŤno hrano 🙂
Samo vedet je treba kje 😉
Si bila ze kdaj v gostilni Prego na obali pod Hotelom Metropol? Razen fantasticnih soncnih zahodov imajo tudi zelo dobro hrano. Imajo tudi argentinske bifteke, krokodilovo meso in atlanske ribe. Njihov moto je “malo drugace”. Sem jedel tam v soboto, priporocam!
Ja, mikavno. Atlantske ribe sem jedla kar sveĹľe, na Tenerifih, tu bo potrebno degustirati kaj drugega…..