Cimer je mel zraven fotoaparat.
Huh, imeli smo se maksimalno fino. 🙂 8)
S polnim želodčkom, nasmehom na ksihtu in rahlo telečjimi nogami sem pritovorila svoje trupelce v brlog.
(Mama sicer trdi, da od degustacije vin pač ne moreš biti alkoholiziran, ampak moja pivska kondicija je malce zašepala pri pokušnji sedmih različnih vin).
Skratka, začetek:
Aperitiv: Sauvignon; Sutor, suho, 2006 (mmmm, diši 🙂 ) in kanapejčki iz sardelinega filetka in zelene olive (njami)
Gratinirana pokrovača v ovoju iz polente, zraven pa dve Burji.
Burja Sutor, suho, 2006 in 2007. Jaz skorajda nisem opazila razlike, poznavalci pa so kimali z glavami, da je bila leta 2006 Burja res odlična, mlajši sestri pa se še pozna mladost in rahla razposajenost okusov.
Sledila je kunčja rižota v družbi dveh sončnih gospodov: Chardonnay, letnik 2003 in 2000, ki sta s svojo harmonijo dopolnila nežni okus jedi.
In na koncu še nekaj malce bolj krepkega:
Divja svinja v figovi omaki s štruklji. Svinja je oddivljala po grlu v spremljavi mladega in dišečega Modrega pinota predprejšnjega leta in leto starejše Rdeče Burje, ki je s svojim omamnim vonjem, barvo in polnim okusom lepo zaključila slastno pojedino. 8)
Na kocu si za lep večer vsekakor zaslužita javno pohvalo še gostitelj Miha Femec in gostujoči vinogradnik Primož Lavrenčič .