Očitno mi sredina kulinarična dogodivščina ni bila dovolj, zato sem se v petek udeležila še ene kulinarično vinske zadeve.
Odvijala se je na Manžanu, pri Butuljevih.
Več o dogodku lahko preberete pri Vanji, pri meni pa samo par fotografij hrane in vin.
Predjed: telečja jetra marinirana v skrivnostnih sestavinah s popečenim sirčkom in jogurtovo zeliščno omako in pripadajoča vina ( chianti classico, cabernet Sauvignon, Steras, refošk)
Glavna jed: Žrebičkova krača marinirana v rdečem vinu, pečeni krompirček z rožmarinom + pripadajoča vina ( Santomas Antonius, cabernet sauvignon, modra frankinja, Steras, refošk)
Sladica: Šah-mat (čokoladno vanilijeva šahovnica) + pripadajoča vina (cabernet sauvignon, vino iz sušenega grozdja, chardonnay, izbor, traminec, Santomas malvazija Invazija, jagodni izbor)
Prijetno slasten večer se je zavlekel pozno v toplo, skorajda čisto poletno noč in nedvomno ga bo treba ponoviti 🙂
jebemti!
Ja, ja, pri Butulovih vedno dogaja.
Študiram, da bi se kar tja preselila 🙂
:P…
Alenka, saj veš, kje je ključ ki odpira vsa vrata……….