Japonski večer

Vedno večji vsakodnevni stres modernega sveta zahteva občasno skrajne ukrepe za relaksacijo telesa, duha in uma.

Torej, kaj storiti?

Samo počivanje je premalo. Telo zahteva malce razvajanja.

In kaj lepšega lahko nudiš telesu, kot najboljše “gorivo”?

Da pa ne bi postali dolgočasni s kulinaričnimi podvigi in ker      se je po srečnem naključju znašlo na sporedu nekaj steklenic japonskega vina in omamno velik in sočen kos prav posebnega mesa, odločitev ni bila težka.

Gremo se razvajat po japonsko.

Bojni posveti so trajali nekaj dni, možgani so bili zaposleni z logistiko dogodka in različnimi recepti.

Priprava projekta je tekla kot po maslu, ideje so bile z dneva v dan bolj jasne (ja, seveda 😉 ) in končno je napočila ura resnice.

Ups, izvedbe 😀

Priznajmo, malce smo pa bili nervozni 😉

Torej, nože v roke in gremo naredit spodobno kulinarično podlago tem stekleničkam (in jasno, njihovim številnim sestricam in sestričnam) 🙂

Režemo, seklamo, smukamo, zavijamo, zlagamo kot najboljši kuharji japonske kuhinje

OK, OK, prehitevamo!!!

Brez aperitiva pa ne gre!

Hitro nekaj zmešat 🙂

Huh, je že bolje 😀

No, pa poglejmo, kaj smo ustvarili 😉

Predjedi: tunin carpaccio, “japonske joške”, škampe v nežni omaki in suši 8)

Ni za govorit. Čudovito, enkratno in neponovljivo. Z eno besedo – fantastično.

Glavna jed….tisti velik kos prav posebnega mesa – kobe govedina…..

Ma, ne morem vam naredit prevelikih luštov, samo malo vam jo pokažem, ostalo smo….hja, kaj naj rečem. Zmazali brez besed.  Do zadnjega koščka.  Hrana za bogove!

Vse te dobrote smo pridno zalivali tako z japonskimi kot z domačimi vini (huh, slatkiš sivi pinot…njami, njami, njami 🙂 )

Za piko na i smo ob kakšnih štirih, pol petih zjutraj (šment, spet je čas divjal) prestavili svoja trudna telesca še za dobro urico v jakuzzi.  Z vinom v roki, se razume 8)

Kaj naj rečem….dokodek vreden reprize.

Nujno. 🙂

Ta vnos je bil objavljen v Foto, Papica z značkami , , , . Zaznamek za trajno povezavo.

4 Responses to Japonski večer

  1. vapo says:

    ta kos govedine se mi zdi malenkost prerod za kobe. je pa čist možno, da se motim…

  2. vapo says:

    glavno pa, da ste se luštno meli in uživali 🙂

  3. Alla says:

    Samo zgleda tako. Je bila kar prava kobe govedina.
    In imeli smo se maksimalno luštno 🙂

  4. ČrtB says:

    Na fotkah ni zrezka, ki smo ga na koncu pojedli. Je samo Rosbeef iz koščkov govedine, ki so ostali. 😉

Komentiranje zaprto.