Prispevek RESNO odsvetujev vsem, ki:
– so občutljivi in ne prenesejo pogleda na kri
– mislijo, da pršut, svinjski medaljončki in svinjska pečenka niso nekoč bili povprečno srečno ŽIVO prase
– vegetarijancem, veganom in podobnim zelenjavarjem in
– vsem kvazi živaljoljubom, ki v usnjenih jaknah in čevljih omedlevajo od groze, da se dogajajo koline in da ubijajo živali
Ja, zato, da jih imate vsi na krožniku! Pršuti, salame, zrezki in hrenovke so bile nekoč živali. Ki jih je nekdo drug ubil, da lahko VI pojeste pol zrezka, ostalo pa mirne vesti zabrišete v kanto.
Zakaj sem poslikala koline?
Da bom imela vedno pred očmi, da je zato, da bom jaz sita, dala življenje žival.
Da bom imela vedno pred očmi, da ima ravno tako toplo in rdečo kri kot jaz, da je njeno srce ravno tako poganjalo kri po telesu, da je ravno tako čutila strah in veselje …
Zato, da ne bom nikoli pozabila, da zrezki, usnjene jakne in čevlji ne zrastejo v trgovini.
Predvsem pa zato, da bom cenila in spoštovala vsak košček mesa, ki ga bom pojedla.
Zato, vsi dragi mesojedci, ki kričite, da je svinja kralj živali…Izvolite videt še prvi del epizode šniclov, pršuta in svinske pečenke, tisti del pred mesnico… krvavi del.
Od tu naprej pa vam je zgodba že bolj poznana…..
Sprijaznite se, življenje je krvavo. Ampak vseeno, ali pa ravno zato, ga moramo spoštovati.
Predvsem tistega, ki nam omogoča preživetje.
To pa ni bil prijeten dan.
Pravilno povedano Alla!
If, nujno potreben in fer, glede na to da sem zaprisežen mesojedec.
res je
Pingback: Krastača v luknji, koline in kajža s kmetije … « Ukročena trmoglavka …