Ura nastavljena za 5:15 zjutraj.
Ob 5:30 nas je pred hišo pobral tuk-tuk in že smo se peljali. Zunaj še tema. Na fish market smo se pripeljali ravno, ko se je začelo počasi daniti – ob šestih.
Barke že nagnetene v pristanišču, ribe se raztovarjajo. Tuni, lokarde, barakude, nema da nema. Bi morala imet zraven knjigo s tropskimi ribami, če bi hotela vse identificirat. Ribja trupla zlagajo po tleh, prenašajo v košarah in cenkajo pri prodaji in nakupu.
Malo zadaj, na mizah, čistijo velike tune in ostale ribe. Najprej odsekajo glavo, potem hrbtno plavut, pa trebušni, pa škržni….na koncu rep. In potem na kose. Ostanke pometejo na tla ob mizi. Kri počasi kaplja na tla in se zliva v odtoke…
Mrtva bitja namenjena za hrano. Koščki mesa, oropani življenja in duše.