Maksimalno slastno

Vikend je bil ponovno posvečen hrani. Maksimalno slastno!
Tokratna delavnica sredozemske kuhinje je bila združena s predstavitvijo malvazije. Trije vinarji iz treh obalnih občin so prišli predstavit svoja vina in jedilnik je bil temu primeren. Vodilo okusa hrane in vina je bilo “nežno”.

img_1677.JPG

Vsak udeležec dobi predpasnik in recepte:
img_1246.JPG img_1247.JPG,

Sledi ogled sestavin:

img_1214.JPG

img_1166.JPG img_1187.JPG img_1188.JPG img_1191.JPG img_1196.JPG img_1228.JPG

Sledi sekljanje, miksanje, kuhanje in pečenje:

img_1218.JPG img_1231.JPG  img_1259.JPG img_1272.JPG img_1262.JPG img_1277.JPG img_1297.JPG img_1299.JPG img_1324.JPGimg_1329.JPG img_1334.JPG img_1347.JPGimg_1363.JPG img_1370.JPG img_1388.JPG img_1402.JPG img_1404.JPG img_1415.JPG img_1417.JPG img_1422.JPG img_1460.JPG img_1471.JPG img_1480.JPG img_1481.JPGimg_1483.JPG img_1493.JPG img_1509.JPG img_1511.JPG img_1515.JPG img_1518.JPG img_1519.JPG img_1537.JPG img_1544.JPG img_1548.JPG img_1568.JPG

Priprava krožnikov in miz:

img_1621.JPG

img_1615.JPG img_1648.JPG img_1662.JPG

In končni izdelki:
Predjed 1: NEŽNA Ĺ KAMPOVA SOLATA V Ĺ PARGLJEVI OMAKI
img_1714.JPG

Predjed 2: BRANCINOVA TERINA Z DIVJIM POROM IN HRUĹ KOVO MOSTARDO
img_1729.JPG

Juha: ČEBULNA JUHA S PIRANSKIMI KLAPAVICAMI IN PARMEZANOM NA POPEČENEM KRUHKU
img_1772.JPG

Glavna jed: BRANCINOVI ZVITKI IN KUS KUS S SREDOZEMSKIMI ZELIĹ ČIin POPEČENA RDEČA PESA V JOGURTOVI ZELIĹ ČNI OMAKI NA VITAMINSKI SOLATI Z DOMAČEGA VRTA IN TRAVNIKOV
img_1837.JPG

Sladica: JOGURTOVA STRJENKA Z ŽELATINO IZ VRTNIC in SUHE FIGE POLNJENE Z MASKARPONEJEM
img_1887.JPG

Ta vnos je bil objavljen v Foto, Papica. Zaznamek za trajno povezavo.

12 Responses to Maksimalno slastno

  1. Ĺ nuja says:

    tole ti gre pa prekleto fajn od rok in aparata.
    ÄŤestitkam 🙂

  2. Alla says:

    Puno hvala 🙂

  3. Civava says:

    sem Ĺľe laÄŤna…oz. ÄŤist slinasta….mljask

  4. Tatjana says:

    Ĺ e enkrat ÄŤestitke vsem udeleĹľencem delavnice in vsem vinarjem, za tako lepo in okusno pripravo jedi in pravo izbiro malvazij . Med enim od mnogih komentarjev na spajanje jedi in vina je bil tudi tak: “Maksimalno zadeto!”

  5. Tatjana says:

    Ivan Grozni, vina smo degustirali ob hrani……

  6. Alla says:

    Bom naslednjiÄŤ pofotkala še prazne steklenice po tovrstnem dogodku 😉

    P.S. Tatjana, pri vas sem pozabila svojo diplomo 🙄

  7. kreg says:

    Alla, to ni fer, da takole razkazuješ vse tele slastne dobrote. Ponovno sem postal laÄŤen. Potem pa naj kdo reÄŤe, da je lahko shujšat 😛

  8. matias says:

    Hvala ti za tvoje pohvale, saj sem vedno trdil, da se pri nas na obali dobi dobro hrano!

  9. Alla says:

    Na obali se dobi odliÄŤno hrano 🙂
    Samo vedet je treba kje 😉

  10. matias says:

    Si bila ze kdaj v gostilni Prego na obali pod Hotelom Metropol? Razen fantasticnih soncnih zahodov imajo tudi zelo dobro hrano. Imajo tudi argentinske bifteke, krokodilovo meso in atlanske ribe. Njihov moto je “malo drugace”. Sem jedel tam v soboto, priporocam!

  11. Tatjana says:

    Ja, mikavno. Atlantske ribe sem jedla kar sveĹľe, na Tenerifih, tu bo potrebno degustirati kaj drugega…..

Komentiranje zaprto.